sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Mausteiset persikat

Tässä jälleen yksi joulun ruokalahja. Mausteiset persikat ovat saaneet jouluisen mausteliemen ja potkua chilistä. Nämä käyvät hyvin kinkun tai kalkkunan kanssa.

Mausteiset persikat
2 tlk (n. 400 g/purkki) persikoita sokeriliemessä
1 rkl (omena)viinietikkaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
3 kokonaista neilikkaa (tai jauhettuna)
1 tl inkivääriä
ripaus suolaa
4 kokonaista maustepippuria
2 kokonaista chiliä

Paloittele persikoita, jos haluat. Kaada persikat liemineen kattilaan. Lisää viinietikka ja kaikki muut mausteet paitsi chilit.
Kiehauta persikoita pari minuuttia ja anna jäähtyä kattilassa.
Nostele persikat kahteen lasitölkkiin ja kaada liemi päälle. Laita chilit tölkkiin. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti