tiistai 21. kesäkuuta 2011

Arkiruokaa

Punajuuri on upea vihannes. Se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja se on monipuolinen ruokakasvi. Naatitkin ovat syötäviä ja ennen vanhaan niitä käytettiin kuten pinaattia.

Vaikka tämä resepti sopii paremmin syksyyn, tahdoin kokeilla tätä näin sadepäivänä. Tämä muistuttaa myös lindströmin pihveistä joka on arkiruoista yksi maistuvimpia. Helpot ainekset ja paistaminen uunissa passaavat hyvin lapsiperheeseen: ei tarvitse olla hellan ääressä koko ajan.

Käytin etikkapunajuuria, vaikka ohje pyysikin keittämättömiä. Mausta tuli tässä tapauksessa mieto ja olisinkin kaivannut sitä punajuuren vahvempaa makua. Ai että jos olisi vielä ollut sinihomejuustoa niin olisipa tullut makiaa! Ainakin kokin mielestä...



Punajuuri-jauhelihalaatikko
5 annosta
1 dl puuroriisiä
5 dl vettä
suolaa riisin keittämiseen
5-6 kpl punajuuria (n. 1 kg keittämättömiä)
1 sipuli
400 g jauhelihaa (naudan)
2 tl basilikaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
5 dl maitoa
1 kananmunaa

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä noin 10 min. Keittovettä saa jäädä riisin joukkoon.
Kuori punajuuret ja raasta ne. Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista jauheliha, lisää sitten sipulisilppu ja anna pehmetä. Mausta jauhelihaseos basilikalla, suolalla ja pippurilla.
Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja voitele laakea uunivuoka.
Yhdistä kaikki aineet yhteen ja kaada vuokaan. Sekoita maito ja munat ja kaada seoksen päälle.
Paista tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti