sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Mieto kana korma

Kirjahyllystä löytyy intialaisen keittiön kirjoja kaksi kappaletta. Näiden innoittamana on maustekaappiinkin hankittu kokonaisia kardemumman palkoja, kalonjin siemeniä, neilikoita ja muita vahvasti tuoksuvia mausteita. Näitä pitäisi sitten myös käyttää. Alussa pitkät maustelitaniat hirvittivät, mutta kun alkuun on päässyt määrät tuntuvat luonnollisilta. Samoin ruokien nimet tulevat tutummiksi ja uusia suosikkeja syntyy tekemisen myötä.

Viikonloppuvieraamme eivät ole tulisen ruoan ystäviä, mutta kohtuullisesti maustettu ruoka maistuu kyllä. Näin ollen ajattelin kokeilla kormaa, joka on mausteinen mutta tarpeeksi mieto. Tein oman version kahdesta eri reseptistä.



Mieto kana korma
6-8 hengelle
1,6 kg kanankoipia
n. 25 g voita
öljyä
2 sipulia
1 vihreä chili
1 tl korianterin siemeniä, jauhettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
4 kokonaista neilikkaa
1 rkl kanelia
1/2-1 tl mustapippuria
hyppysellinen kuminan siemeniä
1 tl inkivääritahnaa
3-5 valkosipulin kynttä
suolaa
2 dl jugurttia
3 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu

Pilko sipulit silpuksi tai viipaleiksi. Silppua chili, siemenien kanssa tai ilman. Kokoa paistamista varten chili, korianteri, kardemumma, neilikat, kaneli, mustapippuri, inkivääritahna ja kuminan siemenet pieneen astiaan ja raasta valkosipulin kynnet joukkoon.
Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen. Kuumenna pannussa voi ja hieman öljyä ja kuullota sipulit. Poista sipulit pannulta ja lisää hieman öljyä. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää mausteet. Ruskista kanat mausteseoksessa kauttaaltaan ja siirrä sitten isoon uunivuokaan. Mausta kanat suolalla
Laita sipulit takaisin paistinpannuun, lisää jugurtti, laakerinlehdet ja kerma. Kiehauta kastikkeeksi ja kaada kanankoipien päälle. Peitä foliolla.
Paista uunissa tunnin verran. Sen jälkeen poista folio, pienennä lämpö 175 C asteeseen ja hauduta puolisen tuntia.
Lisää sitruunan mehu ja tarjoa riisin ja jugurttiraidan kanssa.


Ihan oikeaoppinen korma tästä ei tullut, sillä en malttanut ruskistaa kanankoipia kunnolla ja nestettäkin tuli mielestäni liikaa. Oikea korma on paksumpaa eli kastike on lähes kuivunut kasaan. Kana oli silti hyvää ja menee omien reseptien kirjaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti