sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannus on meillä herttainen

Kesä on jäätelön sesonkiaikaa. Meilläkin sitä syödään hyvällä halulla. Vaikka kulutuksen alla on viime aikoina ollut kaupan pakkaukset, mikään ei voita itsetehtyä jäätelöä. Jäätelömestarina meillä toimii puolisoni; hän taitaa jäätelökoneen salat ja me muut nautimme enemmän syöjän roolista. Itse kokeilin joskus semifreddon tekemistä, mutta siitä ehkä myöhemmin.

Juhannuspyhiksi varasin tarvittavat aineet ja puoliso kaivoi vanhan jäätelökoneen kaapin uumenista. Niin syntyi, jälleen, maailman parasta jäätelöä. Kyseessä on aivan tavallinen vaniljajäätelö, mutta käytettävät aineet koostuvat kuohukermasta, sokerista ja tärkeimmästä, eli oikeasta vaniljasokerista. Makeaa ja aromikasta.


 Kastike sakeutuu

 Seos kaadetaan jäätelökoneeseen

 Seos kiinteytyy, näyttää jo pehmikseltä

Valmista tuli!

Vaniljajäätelö jäätelökoneella
2 munaa
1 1/4 dl sokeria
2 1/2 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten kunnes se sakeutuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon vaniljasokeri ja sitten lisää kerma.
Käynnistä kone ja kaada seos koneeseen. Anna koneen käydä kunnes seos kiinteytyy. Lapa seos astiaan, kulhoon tms ja laita pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti