lauantai 12. heinäkuuta 2014

Cha soba (Rio 2014)

Viehätyin soba-nuudeleiden yksinkertaisuudesta jo ennen kuin näin Anthony Bourdainin Japani-jakson. Soba-nuudelit ovat tattarijauhosta tehtyjä nuudeleita ja käsittääkseni yleisimmin ne syödään kylminä. Ohessa kokeilemani todella yksinkertainen resepti. En uskaltautunut tekemään nuudeleita itse, osin myös ajan puutteen takia, vaan käytin etnisestä kaupasta hankittuja cha soba- eli vihreä tee ja tattarinuudeleita. Tyydyn ihastelemaan mestareita työssään, vaikka Youtubesta näin.


Cha soba-nuudelit
Yhdelle
50 g soba-nuudeleita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 tl japanilaista riisiviinietikkaa
seesaminsiemeniä

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Yleensä keittämisessä menee 5-8 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmässä vedessä. Heitä mukaan loput ainekset - ja valmista tuli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti