keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Poffertjes (Rio 2014)

Hurraa, Hollanti on välierissä! Tässä siis hollantilainen pannukakkuohje. Poffertjes ovat pieniä tattaripannukakkuja, oikeammin lähes pyöreitä pallosia, jotka valmistetaan erityisessä poffertjes-pannussa. Meille jo melkein siunaantui moinen lainaan, mutta hollantilaiset ystävämmeolivat antaneet pannunsa pois muuton yhteydessä. Tämähän ei haittaa, vaan pannukakut voi tehdä myös lettupannussa. Maku on tavallista maanläheisempi tattarijauhoista johtuen eivätkä poffertjes ole niin makeita kuin suomalaiset letut. Minulle tuli mieleen lähinnä englantilaiset crumpetit ja molemmat syödään voin ja tomusokerin kanssa.

Hollannin herkkuja
Poffertjes
2 1/2 dl maitoa
15 g tuoretta hiivaa
2 tl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
2 1/2 dl vettä
1 kananmuna
50 g voita
ripaus suolaa

Sulata voi valmiiksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Vatkaa sitten mukaan loput ainekset, lopuksi sulatettu voi.
Peitä kulho leivinliinalla ja jätä kohoamaan puoleksi tunniksi. Lämmitä lettupannu ja paista voissa pullukoiksi. Tarjoile tomusokerin ja voin kera.
Jos omistat poffertjes-pannun, voit annostella taikinaa koloihin vaikka tyhjän ketsuppipullon avulla. Taikina vain pulloon ja paistamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti