torstai 10. heinäkuuta 2014

Malfatti (Rio 2014)

Nimihän voisi olla suoraan Tolkienin teoksesta - ihan tulee mieleen Voivalvatti. Tällä ruoalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä kyseisen kirjailijan kanssa eikä sienienkään, vaan resepti tulee Italiasta ja tarkoittaa 'huonosti tehtyä' sananmukaisesti. Taikina on niin löysä, että sitä on vaikea muotoilla palloiksi. Malfatti on ikäänkuin raviolin täytettä, jota gnudiksi tai gnocchiksikin kutsutaan. Yksinkertaisimmillaan malfatti voidaan tarjota sulan voin ja parmesanin kanssa, mutta myös tomaattikastikkeessa.

Malfatti

Malfatti
Kuudelle
500 g (pakaste)pinaattia
250 g ricotta-juustoa tai tuorejuustoa
2 kananmunaa
50 g parmesania
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
2-3 rkl korppujauhetta

Tarjoiluun 
100 g voita ja tuoretta salviaa
parmesania

Jos käytät tuoretta pinaattia: Pese pinaatti ja poista kovat varret. Laita pinaatti paistinpannuun ja lämmitä pannu. Paista pinaattia kunnes se pehmenee ja muuttuu tumman vihreäksi massaksi. Valuta siivilässä ja hienonna.
Jos käytät pakastepinaattia: Sulata pinaatti kattilassa ja anna veden kiehua mahdollisimman vähiin. Valuta pinaatti siivilässä.

Sekoita ricotta ja kananmunat haarukalla. Lisää joukkoon parmesan, suola, pippuri, ripaus muskottipähkinää ja korppujauhe. Lisää viimeiseksi pinaatti ja sekoita hyvin.
Ripottele pöydälle reilusti vehnäjauhoja. Ota ruokalusikalla taikinaa, pudota jauhoihin ja pyörittele saksanpähkinän kokoisiksi palloiksi.

Laita suuri kattilallinen vettä kiehumaan, mausta suolalla. Veden tulisi kiehua juuri ja juuri: nopea poreilu rikkoo pyörykät. Pudota pyöryköitä kiehuvaan veteen, muutama kerrallaan. Keitä 3-5 minuuttia, kunnes pyörykät kohoavat pinnalle. Laita keitetyt pyörykät uunivuokaan ja pidä uunissa lämpimänä. 

Kiehauta kattilassa voi ja salvian lehtiä. Kaada pyöryköiden päälle ja tarjoile kuumana parmesanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti