Alkuperäinen resepti peräänkuulutti mung-pavun ituja, mutten halunnut mitään purkkikamaa vaan tuoretta meininkiä. Onneksi silmiin sattui (siellä paikallismarketissa) rasiallinen itämaan versoja. Rasiassa oli paksoita, japanin sinappia eli mizunaa sekä sangoa, joka on ilmeisesti joku retiisin sukulainen ja terveellinen.
Dangmeon ja viheriät |
Japchae-salaatti |
4 henkilölle
150 g japchae-nuudeleita (dangmeon, sweet potato noodles)
rasia tuoretta pinaattia (70 g)
muuta vihreää esim. kiinankaalia
1/2 sipulia
1 oranssi paprika
1 valkosipulin kynsi
1 tl ruokaöljyä
Salaatinkastike:
3 rkl soijakastiketta
2 tl öljyä
1/2-1 rkl chilihiutaleita
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
ripaus mustapippuria
tujaus seesamiöljyä
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi paprika ohuiksi siivuiksi.
Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset.
Varaa isoon kulhoon kylmää vettä.
Laita nuudelit kiehumaan paketin ohjeen mukaan (n. 10 minuuttia) ja toisessa kattilassa kiehauta vettä. Kun vesi kiehuu, kasta pinaatti ja muut vihreät kuumaan veteen viideksi sekunniksi. Huuhtele heti kylmässä vedessä ja puristele vedet pois.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipulit ja paprika vain pari minuuttia jotta rapeus säilyy. Ota pannu pois liedeltä. Huuhtele kypsät nuudelit.
Sekoita yhteen huolellisesti nuudelit, paistetut kasvikset ja vihreät sekä salaatinkastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti