Viikonloppuaamuja on joskus kiva aloittaa muullakin kuin tavanomaisella aamupalalla. Olen tykästynyt amerikkalaisiin pannukakkuihin, sillä resepti on yksinkertainen ja kaikkineen valmistuu nopeasti. Ohukaisiksi näitä ei oikein voi sanoa, sillä ne ovat pieniä ja pulleita, ja Suomessa pannukakku tarkoittaa enemmän uunissa paistettavaa taikinaa. Lähinnä kuvaavin nimi olisi varmaankin paksukaiset. Sympaattinen nimi.
Kuvassa näkyvä valuva lisuke ei ole perinteistä ameriikan herkkua eli vaahterasiirappia, vaan käytimme korviketta, suomalaista vaaleaa siirappia. Halvempaa ja yhtä hyvää.
Pancakes
10-12 kpl
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 rkl voisulaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
Vatkaa kananmuna vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää maidon kanssa vuorotellen munan joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.
Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä. Ohukaisen voi kääntää kun pintaan nousee kuplia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti