perjantai 5. elokuuta 2011

Daim-muffinssit

Tuossa reseptejä selatessani löytyi vanha koulupaperi. Toisella puolella oli muistoja anatomian ja fysiologian tunneilta, mutta takapuolelle oli kirjattu kaksi reseptiä. Toisesta ei ottanut selvää muuta kuin että se oli raapustettu Nigellan ohjelmaa katsottaessa ja toinen paljastui kokeilemattomaksi Daim-muffinssireseptiksi. Internetti ja muistin sopukat tiesivät kertoa, että ohje on ruotsalaiselta Dagens Muffin -sivulta, josta löytyy muffinsseja joka lähtöön.

Pitihän sitä kokeilla. Ainekset löytyivät hyvin, sillä suklaahyllyllä on nykyään lähes aina pari pussia Daim-rakeita Nelinkertaista suklaakakkua varten varattuna. Maku oli loistava. Daim-rakeet sulivat sopivasti ja niistä muodostui herkullisia toffeesaarekkeita muffinsseihin. Näitä lisää!

Ainoa, mikä jäi mietityttämään, oli että ohjeessa sanotaan taikinasta tulevan 12 kpl ja kuvassa on käytetty tavallisia muffinssivuokia, ei siis amerikkalaisia, isoja vuokia. En kyllä saanut ahdettua koko taikinaa kahteentoista pikkuvuokaan, joten päädyin käyttämään pääasiassa amerikkalaisia vuokia ja muutaman pienen kokeilumielessä. Isot muffinssit olivat aika tuhteja, raskaita suorastaan; ilmavuutta ei ollut paljon. Pienet, tavalliset muffinssit olivat sopivan kokoisia, joten seuraavalla kerralla käytän suosiolla tavallisia muffinssivuokia. Daim-suklaamuffinssit

150 g voita
3 munaa
3 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1-2 pussia Daim-rakeita

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Sulata voi.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos vuorotellen jäähtyneen rasvan kanssa vaahtoon. Lisää Daim-rakeet.
Jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti