tiistai 23. elokuuta 2011

Paholaisen hillo

Kun arvostaa pientä tulisuutta eikä nimi hirvitä, voi tehdä paholaisen hilloa. Yritin onkia hillon alkuperää selville, mutten löytänyt muutakuin että alkuperä olisi Chicagossa. Ylipäätään makea, tulinen ja hieman hapankin hillo tai kastike on suosittua aasialaisessa keittiössä, josta kertoo mm. ketjap manis ja chilikastikkeet. Amerikassa chilin vaikutus näkyy meksikolaisruoissa ja tex mex on tuttua suomalaisillekin.

Me laitoimme hilloa pitaleipäviritysten kanssa. Niissä oli jauhelihapihvi, salaattia, tomaattia, juustoa, maustekurkkua ja sipulia. Paholaisen hillo toi mukavaa potkua ja makeutta pakettiin. Pitaleivät olivat erinomainen valinta hampurilaissämpylöiden sijaan.


Paholaisen hillo

2 tölkkiä (a 400-500 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia tölkkitomaatteja, tms.
2 punaista paprikaa
5-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
5 dl hillosokeria tai 1 pkl hillo-marmeladisokeria

Pilko paprikat, halkaise chilit ja poista siemenet ja pilko nekin, kuori ja pieni valkosipuleita pienemmiksi.
Kaada tomaattituotteet kattilaan ja lisää silput, mausteet ja etikka. Kiehuttele 20-30 minuuttia.
Jos haluat hienojakoista hilloa, surauta sauvasekoittimella sileäksi.
Lisää sokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia.
Tölkitä puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin.

4 kommenttia:

  1. Hei! Reseptit vaikuttavat hyviltä. Oletko koskaan kokeillut "lempeän tulisia seitipihvejä"? Minulle tulee aina seitistä mieleen koulun inhat seitiruoat, mutta kun söin ystäväni luona näitä pihvejä, edessäni avautui aivan uusi maailma. T: Hanna O.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa vähän sellaiselta reseptiltä, että jälkipolvikin saattaisi tulisen kalan hyväksyä! Kalaruoissa olisi mulla parantamisen varaa; me syödään sitä lajia aivan liian harvoin ja kaloihin kuuluu muutakin kuin kalapuikot ja lohi...

    Hei hetkinen... Söitkö sinä kalaa?! :-) Hienoa hienoa!

    Nyt meillä porisee nakkisoppa. Nopea perusruoka.

    VastaaPoista
  3. Heissan! Seitipihvien ohje äärimmäisen helppo:
    400 g pakasteseitiä, 1 sipuli, 3 rkl punaista currytahnaa, 2 rkl kalakastiketta, 3 rkl maissitärkkelystä, 1 muna ja yhden limetin mehu. Seiti sulatetaan ja muussataan tahnamaiseksi. Tämän jälkeen kaikki aineet sekoitetaan ja pyöritellään pihveiksi korppujauhossa. Paistaminen pannulla runsaassa öljyssä noin 3 minuutin ajan molemmilta puolilta. Ohjeen mukaan tulee 12 pihviä, mutta itse olen tehny isompia pihvejä noin 9-10. Tosi hyvää, seitiä sulamassa seuraavaa settiä varten. T. Hanna O.

    VastaaPoista
  4. Hyyvä, laitetaan korvan taakse. Kalapihvejä on pitänytkin kokeilla ja tuo näyttää vielä sellaiselta helpohkolta ohjeelta, että sen voisi tehdä samassa ajassa kun perunat kypsyy. Kiitos!

    VastaaPoista