Näin mustikka-aikana halusin vaihteeksi tehdä oikein mustikkaisen mustikkapiirakan. Sellainen tulikin murotaikinapohjalla ja jättämällä kermaviili tai vastaava maitotuote pois. Kerrankin piirakkapohja onnistui, kun jaksoin sitä vaivata hieman enemmän kuin sillä tavallisemmalla aineet-sekaisin-menetelmällä. Vaivannäkö vaivaamisessa palkitaan!
Mustikkapiirakka muropohjalla
Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
n. 1/2 l mustikoita
1 rkl perunajauhoja
3/4 - 1 dl (hillo)sokeria
Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon vähitellen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, vuoraa myös reunat. Survo marjoja hieman ja lisää perunajauho. Laita sokeria maun mukaan ja kaada marjaseos pohjan päälle.
Paista uunissa alatasolla noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti