Internetistä löytyy monia ohjeita, miten kuivata tomaatteja kotioloissa. Minä olen mennyt matalammasta kohdasta ja tehnyt miten helpoimmalla pääsee. En siis ole toteuttanut reseptiä koskaan päiväsaikaan, vaan antanut uunin hoitaa hommansa yöllä. Tällä ohjeella syntyvät "kuivatut" tomaatit eivät myöskään ole niin kuivia, vaan hitusen saaneet ryppyjä pintaan. Maku puolestaan on tiivistynyt ja tomaatit maistuvat mukavan happamilta. Ja näyttävät kauniilta kun nököttävät vieri vieressä uunivuoassa! Valkosipulia vielä kaipaisin mukaan, mutta sen voi yhdistää näiden, tuoreen basilikan ja mozzarellan kanssa. Nam...
Yökuivatut tomaatit
500 g kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa tai 2 tl Maldon-suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä uuni 225 C asteeseen. Puolita tomaatit ja laita ne leikattu pinta ylöspäin vuokaan. Ripottele päälle mausteet ja oliiviöljy.
Laita tomaatit uuniin ja sammuta uuni heti. Jätä tomaatit uuniin yön yli tai yhdeksi päiväksi avaamatta uuninluukkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti