perjantai 12. elokuuta 2011

Pinaattilohi

Uunilohi on meillä herkkua. Jokainen pitää siitä ja se on vaivaton tehdä. Olemme usein tehneet sitä lisukkeineen kaikkineen uunissa (perunasipulisekoitus + kerma ja päälle maustettu lohi nahka ylöspäin), jolloin kokki on vapautettu hellan äärestä muihin askareisiin. Tämä resepti on peruslohen muunnos ja muuntelukelpoisuutta löytyy. Reseptiä voi vapaasti viritellä hienompaan suuntaan esimerkiksi lisäämällä pinaatin joukkoon smetanaa tai käyttämällä nesteenä kalalientä tai vaikkapa valkoviiniä. Tai pinaatin voi lisätä perunamuusin joukkoon, johon se mainiosti sopii.

Lohen kanssa söimme perunamuusia ja ikäänkuin kylmää kastiketta. Ikäänkuin, sillä kastike meni lähes salaatista. Siihen tuli silputtuna vähän lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia, mausteina suolaa, sokeria ja sitruunapippuria ja koko purkki kermaviiliä (se 2 dl).



Pinaattilohi
1 lohifile (kuvan kala on n. 600 g)
suolaa, pippuria ja sitruunamehua
150 g pakastepinaattia
(1 prk smetanaa)
1/2 - 1 dl vettä, kalalientä tai valkoviiniä

Lämmitä uuni 200 C asteeseen.
Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunamehua päälle. Sulata pinaatti (ja lisää joukkoon smetana). Lisää pinaatti lohen päälle ja lisää vuokaan neste.
Paista uunissa n. puoli tuntia ja vähennä sitten lämpö 175 C asteeseen ja anna hautua vielä ainakin vartti.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin syötiin tänään uunilohta :) Se on kyllä kaikkien äitien suosikkiruoka, niin helppo ja herkullinen. Itse laitoin lohifileen päälle sitruunamehua, suolaa, pippuria ja kuivattua tilliä, puoleks tuntia uuniin ja siinä se sit oli.

    VastaaPoista
  2. Ei se muuta kaipaakaan. Töissäkin uunilohella on suuri menekki.

    Pian pääsen paistamaan ahvenia - ei valitettavasti ole itse ongittua, kyllä ne on joku kauppiaan kaveri onkinut. Mutta silti. Katsotaan mitä mausteita ahvenet saa mukaansa.

    VastaaPoista