torstai 5. heinäkuuta 2018

Aprikosenkuchen (Russia 2018)

Ja lopussa Saksa voittaa, eikös? Ei tällä kertaa. Saksa tippui pelistä pois ja tällä hetkellä järkevät saksalaiset ovat jo asian käsitelleet ja elämä jatkuu.

Löysin luumutortun reseptin aina niin ihanasta ja monipuolisesta keittokirjasta The Book of Jewish Food jonka on kirjoittanut Claudia Roden. Kirja sisältää yli 800 reseptiä kautta maailman, ovathan juutalaiset lähes joka kolkassa.
Koska vielä ei ole luumukausi, tuntui huonolta ajatukselta aikaa ja rahaa luumutorttuun. Sen sijaan aprikooseja löytyi hyvin, joten tässä aprikosenkuchen. Aprikoosit ovat harvemmin makeita, joten tästäkin tuli kirpakka.

Aprikoosipiiras

Aprikosenkuchen
1 1/2 dl sokeria
3 1/3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g voita tai margariinia
1 kananmuna
(1 rkl konjakkia)
750 aprikooseja
päälle tomusokeria

Laita uuni lämpiämään 190 C asteeseen.

Yhdistä 1 dl sokeria, vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen ja hiero niihin kylmä voi, että saat murumaisen taikinan.
Lisää kananmuna ja konjakki, vaivaa taikinaksi. Jos taikina on liian kosteaa, lisää hieman jauhoja.
Voitele piirakkavuoka, noin 25 cm halkaisijaltaan. Laita taikinaa lusikalla vuokaan, tasoita.

Ota aprikooseista kivet pois ja paloittele. Järjestele hedelmäpalat vuokaan ja ripottele päälle loput sokerista eli 1/2 dl. Paista 50 minuuttia tai kunnes taikinakuori on kullankeltainen ja aprikoosit pehmenneet.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, tomusokerihunnussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti