tiistai 3. heinäkuuta 2018

Valkosipuliravut (Russia 2018)

Australia on jotenkin mahtavan rento. Ajatelkaa nyt: MasterChef Australia, BBQ, surffaus, pavlova. Sää on lämmin, ruoka mielenkiintoista, meininki rento. Ei ihme että Tomi Björk muutti Ausseihin. Tässä rento ja todellakin käyttökelpoinen resepti kotikeittiöön: valkosipuliravut. Resepti on Curtis Stonen, joka on minulle tuttu lähinnä MasterChef-sarjasta, mutta on ollut mukana muissakin tv-kokkailuissa.

Jos kaipaat jotain pientä suolaista illanviettosyömistä porukalle, kahden kesken tai ihan vaan omaan herkutteluun, suosittelen tätä. Meille kahdelle riitti 400 g keskikokoisia pakastealtaan katkarapuja oikein hyvin ja söimme niitä parina päivänä, vaikka nämä ovatkin parhaimmillaan juuri pannulta ammennettuna.

Resepti Australian Taste-sivustolta.

Shrimps for toast

Valkosipuliravut
4:lle
20 g voita (tai vähemmän jos katkarapuja on vähän)
1 salottisipuli
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 kg (tuunaa vähemmäksi tarvittaessa)
4 valkosipulin kynttä
1 tl jauhettua paprikaa
1 sitruuna
tuoretta persiljaa
4 palaa hyvää leipää

Silppua sipuli, hienonna valkosipuli. Kuori katkaravut, jos käytät kuorellisia tai sulata ja valuta pakasteravut.

Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Kun voi on sulanut, lisää silputtu sipuli, chilihiutaleet ja fenkolinsiemenet. Paista ja hämmennä pari minuuttia.

Lisää katkaravut, valkosipuli ja paprikajauhe. Paista toiset pari minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsyneet.
Ota pois liedeltä ja raasta mukaan sitruunan kuori, purista joukkoon sitruunamehua (ruokalusikallinen) ja silppua mukaan persiljaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.
Tarjoile paahdetun leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti