Kalapata Pyhän Hengen kaupungista |
Moqueca Capixaba
8:lle
noin 1 kg sekä vaalealihaista kalaa että lohta
2/3 dl limemehua
¼ tl chilihiutaleita
2 rkl valkosipulimurskaa tai kolme kynttä
2 tl suolaa
noin 400 g keskikokoisia tai isoja katkarapuja
8 isoa tomaattia
1 iso sipuli
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
(2 keittobanaania/plantaania, molemmat 8 palaksi)
1 iso kimppu korianteria
1 pieni kimppu persiljaa
2/3 dl oliiviöljyä
1 prk kookoskermaa
Kuivaa kalat, paloittele ja laita kulhoon. Yhdistä limemehu, chilihiutaleet, 1 rkl valkosipulimurskaa ja 1 ½ tl suolaa ja kaada kalojen päälle. Sekoita. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi. Lisää kuoritut katkaravut ja marinoi toiset puoli tuntia.
Kuutioi tomaatit kattilan tai laakean paistinpannun pohjalle. Silppua silpulit ja lisää loput valkosipulista. Kuutioi paprikat ja lisää ne sekä 1/2 tl suolaa. Lisää plantaanit ja päälle kala marinadin kera. Koeta laittaa kala yhdeksi kerrokseksi.
Silppua päälle korianteri ja persilja ja päällimmäiseksi katkaravut. Kaada päälle oliiviöljy ja kookoskerma.
Kiehauta pata ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia, että kala juuri ja juuri kypsyy.
Tarjoa riisin kera tai suomalaisittain keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti