sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Aamu ojennukseen

Tämä ruoanlaiton tuote on yksi suosikeistani. Se on muunneltava, maittava, siitä tulee paljon ja se tuottaa iloa myös muulle perheelle. Tästä saa niin makean tai terveellisen kuin vain haluaa. Se on, voilá, mysli!


Mysli
4 dl suuria kaurahiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruishiutaleita
1 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl pellavansiemeniä
125 g pekaanipähkinöitä
ripaus kanelia

Kastike:
1/2 dl öljyä
1/2 dl vettä
1/2 dl muscovadosokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl omenasosetta

400 g kuivattuja hedelmiä
1/2 dl rusinoita

Sekoita myslin ainekset kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja sekoita myslin joukkoon. Kaada seos uunipellille ja tasoita pinta. Paahda uunissa 150 C asteessa noin tunti tai kunnes mysli paahtuun kauniin ruskeaksi. Sekoita mysliä paistamisen aikana parisen kertaa.
Ota mysli pois uunista ja sekoita joukkoon kuivatut hedelmät ja rusinat. Anna jäähtyä kunnolla.

*****
Eri sortin hiutaleita voi laittaa vaikka 12 dl yhteensä. Sitten voi lisätä leseitä ja siemeniä (auringonkukan, hampun, kurpitsan, unikon...), pähkinöitä oman mielen mukaan (pistaaseja, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, maapähkinöitä...) ja 500 g kuivattuja hedelmiä. Sekaan voi heittää mausteita esim kanelia, pomeranssia, vaniljaa. Kastikkeen makeutuksen voi hoitaa vaikka fariinisokerilla, siirapilla tai hunajalla. Mahdollisuuksia on valtavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti