torstai 7. heinäkuuta 2011

Matkalla

Amalfin sitruunat ovat aloittaneet lomailun. Pitkälle ei ole menty vaan vuokrattu mökki lähitienoolta. Kun kaupat ovat vähän kauempana, mökkeilyyn pitää varata helppoa ruokaa. Tänä vuonna matkaan lähti vihanneksia ja nuudelia ja testasimme samalla kaupan wokkikastikkeen. Tulossa on myös salaattia, josta ruoantekijä sai kannustavia kommentteja viime vuonna. Mutta tässä siis wokatut nuudelit, eli kotoisammin nuudelihässäkkä.Nuudelihässäkkä
Kasviksia maun mukaan, esim. parsakaalia, porkkanaa, pinaattia
1 prk vesikastanjoita
Munanuudelia
Öljyä
Kaupan kastikepussi x 2 (Blue Dragonin Sweet chili and garlic)

Huuhtele ja pilko parsakaali, kuori porkkanat ja viipaloi, huuhtele pinaatti. Valuta vesikastanjat.
Keitä parsakaalia ja porkkanoita muutama minuutti kiehuvassa vedessä pehmeämmiksi. Valuta ja heitä pannulle öljyyn paistumaan. Lisää vesikastanjat ja pinaatti.
Keitä nuudelit lähes kypsiksi ja lisää pannulle.
Lisää kastike ja sekoittele kaikki yhteen. Paista vielä pari minuuttia.


*****
Jos olisimme kotona, korvaisin kaupan wokkikastikkeen paistamalla ensin reilusti valkosipulia ja lisäämällä lopuksi makeaa chilikastiketta.
Ylipäätään nuudelihässäkän nimen alle voi tehdä jos jonkinmoisen aterian. Meillä siinä on ollut vuosien varrella esim käristyslihaa tai kanaa, oikeita wokkivihanneksia tai mitä nyt kaapista löytyy. Joskus on käytetty enemmänkin mausteita, joskus on pitänyt riittää suola ja pippuri. Yhteistä on ollut vain ne esikeitetyt nuudelit, jotka heitetään viimeiseksi pannulle imemään vähän mausteita itseensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti