Yhteishyvä muisti taas ruokavinkeillä. Lärpäkkeestä löytyi heti mielenkiintoinen kokeiltava, kesäkurpitsa-omenamarmeladi. En ole ennen laittanutkaan kesäkurpitsaa ihan tähän tapaan eli kokeiltavahan se oli. Kotimaiset kurpitsat ovat juuri nyt kaupoissa, mutta kotimaisia omppoja ei ihan vielä saa.
Tulos oli hyvä. Sitruuna on tuolla määrällä kyllä hallitseva maku, muttei loppujen lopuksi liian voimakas. Omena jää varjoon, vaikka yritin löytää mahdollisimman happamia, kirpeähköjä omenoita. Käsittääkseni kilo kesäkurpitsaa ja omenaa riittää hyvin suhteessa sokeriin eli sitruunan määrää voi vähentää.
Kesäkurpitsa-omenamarmeladi
500 g kesäkurpitsaa
500 g omenaa
1 dl vettä
250 g sitruunaa (yksi iso tai kaksi pientä)
1 paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan.
500 g omenaa
1 dl vettä
250 g sitruunaa (yksi iso tai kaksi pientä)
1 paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan.
Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Paloittele omenat kattilaan.
Keitä ainekset pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret hienolla terällä, purista mehut ja lisää sekä raaste ja mehu kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti