maanantai 18. heinäkuuta 2011

Klassikko

Joskus sitä tarvitsee tuhdin aamupalan. Siis rasvaa ja suolaa heti kukonlaulun aikaan, mielellään tuoreen lehden ja mehun kanssa.
Tähän tarpeeseen vastaa hyvin pekoni ja munat. Bacon and eggs, tuo Brittein saarilta peräisin oleva herkku, on monen ravintolan aamupalavalikoimissa. Sen kaverina voidaan syödä myös muita paistettuja ruokia, kuten makkaroita ja tomaatteja tai vaikkapa herkkusieniä, papuja ja verimakkaraa (black pudding)... Kuulostaa runsaalta tällainen full breakfast. Itse en ole päässyt testaamaan ihan näin tuhtia aamiaista, mutta Englannissa ollessani perheen äiti teki joskus päivälliseksi pekonia ja munia papujen ja paahtoleivän kanssa. Samoin lapsuudessa joskus herkuteltiin viikonloppuisin; siihen aikaan vielä käytettiin voita ja kaikki käristettiin kunnolla. Aamun pekonipläjäykseen en kuitenkaan lisäisi voita; pekoni paistuu hyvin omassa rasvassaan. Ihana aloittaa päivä näin!






Pekoni ja aurinkoinen paahtoleipä

pekonia
kananmuna
paahtoleipää

Voitele paahtoleipäviipale. Irrota muotilla tai juomalasilla viipaleen keskeltä pyöreä pala tai muotoile veitsellä vaikka sydän.
Kuumenna paistinpannu. Paista pekonit ja siirrä lautaselle odottamaan. Laita paahtoleipä pannulle voipuoli alaspäin ja lisää muna viipaleen keskelle reikään. Pienennä lämpöä. Leipä on valmis kun muna on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti