Mielestäni vaniljakreemi ei päässyt oikeuksiinsa kermavaahdon kanssa. Olisin toivonut vaikka hilloa tai muuta "vahvempaa" makua piristämään tuulihattuja, mutta ehkäpä nämä ovat alunperin tehty jollekin hennolle slaavilaisprinsessalle ja minä olen hieman rouheampaa tekoa. Tuulihattuja on kuitenkin aina kiva syödä ja näitä nautin vahvan, mustan teen kanssa.
Princes krofne-tuulihattu |
Princes krofne
Tuulihattutaikina (15 kpl isoja)
1 1/2 dl vettä
75 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Vaniljavanukastäyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (120 g) vaniljavanukasta (Kidius tms.)
1/4 dl + 2 tl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikejauhetta
Kermavaahtoon 1 1/2 dl vispi- tai kuohukermaa
Tuulihatut: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Käytin sähkövatkainta. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin.
Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Pursota taikinnasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele taikinapalloja kahdella ruokalusikalla. Paista keskitasolla n. 25 minuuttia. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut lässähdä. Anna jäähtyä.
Vaniljavanukastäyte:
Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta täyte jähmettyy hiukan.
Vatkaa vispi- tai kuohukerma vaahdoksi.
Täyttäminen:
Leikkaa tuulihatuista yläosa irti. Pursota alaosa ensin vaniljavanukkaalla, sitten kermavaahdolla ja laita yläosa kevyesti päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti