lauantai 14. kesäkuuta 2014

Horchata (Rio 2014)

Kisakeittiössä tehtiin jo muutama päivä sitten horchataa Costa Ricaa ajatellen. Horchata on vanilja-kanelijuoma, joka tunnetaan kautta Latinalaisen Amerikan. Ainesosina käytetään riisiä, ohraa, mantelia tai seesaminsiemeniä. Mausteina voidaan käyttää jopa 18 eri yrttiä, kuten Ecuadorissa, mutta yleisimmin mausteena on kanelia ja vaniljaa. Ohessa todella helppo versio riisijauhoon, jonka löysin Internetin syövereistä ja joka viittasi myös Costa Ricaan. Jos ei halua sijoittaa riisijauhoon ja omistaa tehosekoittimen, voi tavallisesta riisistä tehdä juomaa, esim. näin.
Horchata

Horchata
Reilu 1 1/2 litraa juotavaa
1 litra maitoa
1 litra vettä
2 kanelitankoa
1 1/2 dl sokeria
reilu 1/2 dl riisijauhoa
1 rkl vaniljasokeria

Kuumenna maito ja anna poreilla puolisen tuntia. Kaada keittynyt maito isoon astiaan ja lisää vesi ja kanelitikut. Anna levätä vartin verran.
Vatkaa sitten huolella nesteeseen sokeri, riisijauho ja vaniljasokeri. Jäähdytä jääkaapissa neljä tuntia.
Kaada juoma tarjoilukannuun, mutta jätä sakka ja kanelitikut astian pohjalle. Tarjoile jäiden kera, ripottele päälle kanelia.

Nam, tosi hyvää! kommentoi nirso neitimme ja kylläpä tuo omaan makuunkin käy oikein hyvin. Tämä onkin erinomainen kesä juoma, jota voi tehdä ison satsin tai maustaa vaikkapa rommilla, kuten puertoricalaiset tekevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti