tiistai 24. kesäkuuta 2014

Poulet de Kedjenou (Rio 2014)

Yksi mielenkiintoisimpia juttuja Rio 2014-haasteen kanssa on ollut tutkia uusien maiden reseptejä. Kuinka moni tietää, millaista ruokaa syödään Norsunluurannikolla, käsi ylös? En minä ainakaan tiennyt, ennen tätä. Valitsin reseptiksi suositun kedjenoun, joka on eräänlainen pataruoka. Kananliha haudutetaan suljetussa saviastiassa, ilman lisättyä nestettä, jolloin aromit tiivistyvät. Crockpot tai vastaava haudutin olisi tähän ihanteellinen, mutta en omista kyseistä vempainta, joten tein kanan ihan perinteiseen isoon paistinpannuun ja liedellä. Tähän reseptiin tuli hiukan vettä tölkkitomaattimurskan lisäksi, mikä ei haitannut. Tunnin kiehutusajalla neste pikkuhiljaa väheni kannen alla, joten sain mielestäni rakenteeltaan sopivaa pataa. 

Maku oli hyvä. Mausteet osuivat kohdilleen ja osa perheestä santsasi, mikä on aina miellyttävää kokille.... Mainittakoon, että pataan voi laittaa monenlaista kasvista, yleisimmät ovat reseptissä mainittu kesäkurpitsa, mutta myös munakoisoa, paprikaa ja tuoreita tomaatteja. Lihana käytin broilerinkoipia, joista poistin työllä ja vaivalla luut. Suosittelen vaikka rintapaloja, joista on helpompi poistaa luut tai sitten jättää luut paikoilleen ja hauduttaa pataa hieman kauemmin.


Poulet de Kedjenou
Broileria
1 kesäkurpitsa
1 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
3 laakerinlehteä
1 tl timjamia
2 tl inkivääritahnaa
punaista chiliä tai chilihiutaleita
suolaa
mustapippuria

Poista broilerinlihasta luut ja paloittele. Kuutioi kesäkurpitsa. Silppua sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
Lorauta isoon paistinpannuun tai kattilaan reilusti öljyä ja ruskista broileri. Lisää sitten kesäkurpitsa ja sipulit. Paista muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Anna porista miedolla/keskilämmöllä kannen alla tunnin verran.
Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti