perjantai 20. kesäkuuta 2014

Tumma inkiväärikakku (Rio 2014)


Yllättäen vaikeimmat "keittiöt" ovat olleet ne kaikkein tutuimmat. Esimerkiksi ranskalainen keittotaito käsittää niin paljon klassikoita, että on vaikea valita mitä oikein tekisi. Vähän sama juttu on englantilaisen keittiön kanssa. Fish and chips? Lemon posset? Shepherd's pie? Tea and cakes and scones?

Sinne teepuolelle mennään tällä kertaa. Silmiin osui April Bloomfieldin kirjasta inkiväärikakku ja vähän myöhemmin törmäsin samantapaiseen reseptiin rouva Hendersonin You Are All Invited-kirjassa. Reseptit olivat lähes identtiset ja niiden pohjalta tein oheisen kakun. Kakun kanssa olisin halunnut sitä englantilaista paksua kermaa, clotted cream, mutta kun kakkua tehdessä oli sunnuntai enkä minä silloin lähde kauppaan kuin äärimmäisessä hädässä, niin kerman valmistus sai jäädä toiseen kertaan. Tönkkökerman paikkaa sai paikata kermavaahto.

Tämä postaus olisi ollut omiaan eiliselle, kun Englanti pelasi Uruguayta vastaan, mutta juhannusaattoa on vietetty netin saavuttamattomissa mökillä. Mä fanitan Englantia ja harmikseni tappio tuli. Seuraava peli on tiistaina 24.6 Costa Rican kanssa. Onnea peliin; sitä tarvitaan, sillä Costa Rica on ollut yllätyksellinen ja voittanut sekä Italian että Uruguayn. 

Tumma inkiväärikakku
Tumma inkiväärikakku
125 g voita
1 3/4 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa

2 kukkuraista desiä (275 g) tummaa siirappia
2 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
5 rkl maitoa
1/2 tl soodaa

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Laita uuni lämpiämään 180 C asteeseen ja vuoraa pitkovuoka.
Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, inkivääri ja suola. Lisää siirappi ja inkivääritahna. Sekoita maito ja sooda lasissa ja kaada joukkoon. Hämmennä juuri ja juuri sekaisin ja kaada vuokaan.
Paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti kermavaahdon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti