maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kana-mangotostadat (Rio 2014)

Tänään kisakeittiössä meksikolainen keittiöön. En halunnut lähteä kokeilemaan chiliä tai tortilloita, vaan silmiin osui kana-mango tostadat. Tostadat tarkoittavat tässä reseptissä tortillasipsejä. Isompia en kuitenkaan löytänyt kaupasta, vaan päädyin ostamaan tuollaisia kippomallisia Taco Tubseja. Kätevää sinänsä, mutta käytännössä ne sipsit, varsinkin jos löytää pyöreitä, ovat parempia, jotta näistä saa suupalakokoisia.
Kana ja mangotostadas maistuu mainolle, jotenkin raikkaan eksoottiselle mangon ansiosta ja tästä riittääkin mukavasti pienelle joukolle naposteltavaksi vaikka juhliin.

Kana-mangotostadat
3 paistettua kanankoipea
Puolikas mango
1/2 iso punasipuli
½ - 1 punainen chili
vähän tuoretta korianteria
1 lime
loraus öljyä
suola, pippuria
2 avocadoa
Maissilastuja,  mini taco tubseja tms.

Poista kanoista luut ja silppua kananliha. Kuutioi mango. Silppua punasipuli ja chili ja korianteri. Yhdistä kulhossa ja lisää puolikkaan limen mehu ja ruokaöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
Puolita avocadot ja koverra sisus kulhoon. Muussaa haarukalla ja lisää joukkoon toisen limen puolikkaan mehu. Mausta suolalla.
Laita jokaiselle maissilastulle ensin avocadoa ja sitten kanasalaattia. Koristele tarvittaessa korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti