Chorizot rivissä. Ei niin onnistunut kuva, mutta loistava maku! |
Chorizot makealla paprikadipillä
2 suippopaprikaa
½
dl majoneesia
½
tl savupaprikajauhetta
1 tl sitruunamehua tai 1 limen kuori
suolaa
ja pippuria
200
g chorizo-makkaraa
Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen. Puolita suippopaprikat ja poista siemenet. Laita paprikat pellille leivinpaperin päälle kuori tai ulkopuoli ylöspäin. Paahda 15-30 minuuttia, kunnes kuori saa mustia läikkiä. Laita kuumat paprikat kulhoon ja muovikelmu päälle. Anna jäähtyä vartin verran ja poista sitten paprikoista kuori. Jos et käytä paprikoita heti, laita ne lasipurkkiin öljyn peittoon.
Laita kaikki muut ainekset paitsi chorizo-makkarat tehosekoittimeen tai hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Siivuta chorizot ja paista pannulla vähän väriä. Tarjoile paprikamajoneesin kanssa.
Ananas-Manchego-palat
n. 200 g tuoretta ananasta
2 rkl sokeria
2 rkl voita
ripaus kanelia
ripaus chilijauhetta
n. 170 g Manchego-juustoa huoneenlämpöisenä
suolaa ja pippuria
20 cocktail-tikkua
Leikkaa ananas 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa Manchego-juusto suurinpiirten samankokoisiksi paloiksi. Noin 20 kpl kumpaakin.
Laita sokeri pieneen kattilaan ja lisää 1 rkl vettä. Kiehuttele sokeri vaaleanruskeaksi. Pienennä lämpöä ja vatkaa mukaan voi. Varo sokerin roiskumista!
Lisää kaneli ja chilijauhe. Anna kiehua vielä pari minuuttia jotta karamelli hieman paksunee.
Lisää joukkoon ananaskuutiot ja kääntele, että hedelmät saavat karamelliä joka puolelle sekä hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada ananakset lautaselle. Laita coctail-tikkuihin ananaskuutio ja juusto, juusto tulee siis alimmaiseksi. Tarjoa lämpimänä.
Laita kaikki muut ainekset paitsi chorizo-makkarat tehosekoittimeen tai hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Siivuta chorizot ja paista pannulla vähän väriä. Tarjoile paprikamajoneesin kanssa.
Manchego ja ananas ne yhteen sopii |
n. 200 g tuoretta ananasta
2 rkl sokeria
2 rkl voita
ripaus kanelia
ripaus chilijauhetta
n. 170 g Manchego-juustoa huoneenlämpöisenä
suolaa ja pippuria
20 cocktail-tikkua
Leikkaa ananas 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa Manchego-juusto suurinpiirten samankokoisiksi paloiksi. Noin 20 kpl kumpaakin.
Laita sokeri pieneen kattilaan ja lisää 1 rkl vettä. Kiehuttele sokeri vaaleanruskeaksi. Pienennä lämpöä ja vatkaa mukaan voi. Varo sokerin roiskumista!
Lisää kaneli ja chilijauhe. Anna kiehua vielä pari minuuttia jotta karamelli hieman paksunee.
Lisää joukkoon ananaskuutiot ja kääntele, että hedelmät saavat karamelliä joka puolelle sekä hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada ananakset lautaselle. Laita coctail-tikkuihin ananaskuutio ja juusto, juusto tulee siis alimmaiseksi. Tarjoa lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti