Tämä siis makkaramaistiaisista, josta aasinsiltana Saksaan. Hapankaali jäi tekemättä/hankkimatta ja kun vieraitakin oli yli 30 alunperin juhliin ajattelemani baijerilaiskermaherkun valmistus siirtyi muutamalla päivällä. Onneksi meillä ramppaa ystäviä mukavin väliajoin, niin sain testata tätä toisille vieraille.
Bavarois on kermainen, hyydytetty vaniljavanukas, ikäänkuin rikas vaniljakastike, johon lisätään liivatteet ja kermavaahto. Vaikka ranskalaiset kokit ovat tämän(kin) tuoneet kuuluisuuteen, on alkuperä edelleen Saksassa. Erittäin helppo tehdä myös kotioloissa ja tekee vaikutuksen jälkiruokana. Tämä syötiin alta aikayksikön, joten tämän illan otteluun täytyy kehittää jotain muuta syötävää. Saksan joukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa ja vastassa on Portugal. Jotenkin on jäänyt kuva, että joukkue on hyvässä kunnossa ja odotukset ovat korkealla. Käykö niin, että monta päivää pelataan jalkapalloa ja lopuksi Saksa voittaa? Toivottavasti ei (mä kannatan Englantia), mutta tässä ottelussa sympatiat on Saksan puolella ja odotan hyvää peliä.
Baijeristakin tulee herkkuja |
Bavarois - baijerilainen kerma
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 kananmunan keltuaista
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Mansikoita tai marjahilloa
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa
kuohukerma, maito, sokeri, vaniljasokeri sekä keltuaiset yhteen
kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Ota kattila liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen
vesi pois ja vatkaa vaniljakastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä
huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa
vispi- tai kuohukerma vaahdoksi ja sekoita varovasti jäähtyneen vaniljakastikkeen joukkoon.
Kaada kastike yksittäisiin annoskuppeihin tai isoon kulhoon, kuten rengasvuokaan.
Jäähdytä jääkaapissa neljä, viisi tuntia.
Kumoa
muotista ja koristele tuoreilla mansikoilla tai hillolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti